Apestoned smokeverhalen

Hugo over de sterke wiet in Servië

In dit verhaal vertel ik over hoe wij Nederlands blijkbaar worden gezien in het buitenland en hoe ik bijna naar het ziekenhuis ben gebracht na het roken van Servische wiet.

Het was de zomer 2019 toen ik samen met mijn beste vriend naar Servië op vakantie ging. Eenmaal Aangekomen in Servië leefden wij als koningen. Een knipbeurt kostte omgerekend 3 euro, een gigantische watermeloen 50 cent, een bord goeie pasta 4 euro, een pakje sigaretten €1,70 en een halve liter pils was 80 cent. Genoeg reden om elke avond flink gezellig te maken.

Toen de avond aangebroken was ging ik met Johan het stadje genaamd Kikinda verkennen. We zochten naar leuke cafeetjes of kroegen, ergens waar we één (of heel veel) bier konden drinken. Eenmaal een leuke kroeg gevonden liepen we naar binnen. We zagen dat een halve liter pivo (bier) 80 cent was en een shotje absint omgerekend 50 cent was. Het bier en de shotjes vloeiden rijkelijk en al snel hadden we kennisgemaakt met een aantal Servische dames en hun vrienden.

Toen ik nog eens een rondje wilde halen werd ik aangesproken door Igor, een van de stamgasten van de kroeg. Hij vroeg waar wij vandaan kwamen waarop ik antwoorde: The Netherlands! Het eerste wat hij deed was vragen of ik wiet rookte. “Sometimes” vertelde ik hem. Dit zeg ik eigenlijk altijd als iemand dat vraagt. 

Igor zijn ogen gloeiden op toen hij hoorde dat ik wiet rookte en pakte gelijk een zakje wiet uit zijn broekzak: “Look, Look, I’ve got weed for you. You have to try it. We have very strong weed!” Ik wist niet hoe betrouwbaar het spul hier was waardoor ik besloot het niet aan te nemen. Wel bleven we aan de praat over wiet en andere dingen waarna Johan en ik ook de overige stamgasten van de kroeg ontmoetten. We hoefden die avond niks meer te betalen en toen de kroeg dicht ging besloten om met de hele groep naar het huis van Igor te gaan, hij had namelijk wat thuisliggen.

Igor ging een jointje draaien waardoor ik stiekem toch wel zin kreeg om te smoken. Voordat ik kon vragen of ik er ook eentje mocht draaien kreeg ik de jonko al in mijn handen geduwd. “You are from the Netherlands you have to try” werd er tegen me gezegd. Ik kon het op dat moment natuurlijk niet weerstaan en ik heb een paar goeie poffen genomen van de Joint van Igor. Het was erg gezellig en waardoor er meer jonko’s gedraaid werden en we nog even door gingen smoken. Het was sterke wiet, dat merkte ik al gauw want ik moest na een halve jonko even op de bank zitten. Ik was zo stoned geworden dat ik het voor elkaar kreeg om, ondanks de harde muziek, in een hele diepe slaap de komen. De Serviërs lieten me eerst liggen maar toen de nacht ten einde kwam hebben ze me wakker gemaakt.

Omdat ik zo naar de klote was van de Servische absint en wiet reageerde ik nauwelijks op de mensen om me heen waardoor ze waren bang dat er iets aan de hand was. De Serviërs vonden het zelfs zo verontrusten hoe ik erbij lag dat iemand op het punt stond op de ambulance te bellen. Gelukkig heeft Johan ze tegengehouden en verteld dat ik vaker in slaap val als ik veel wiet heb gerookt. Eenmaal een beetje bij zinnen hebben een taxi gepakt naar onze slaapplek en ik heb als een roosje geslapen die nacht.

Gelukkig werd ik wakker met de Facebook van Igor in mijn telefoon en kreeg ik even later een berichtje met de vraag of alles goed met me ging.

Igor en vrienden, Bedankt voor deze legendarische avond en ik hoop jullie nog eens te mogen verwelkomen in Utrecht.

Join the conversation

WINKELWAGEN 0